"Sebab Di Sebalik Populariti CNBLUE Di Jepun"


 Diantara peminat-peminat KPOP, CNBLUE telah menarik perhatian mereka semenjak mereka adalah kumpulan idie. Saya agak terkejut kerana  satu kumpulan Korea mendapat populariti  yang besar di Jepun walaupun mereka tidak seperti kumpulan-kumpulan KPOP lain yang tumpuan utamanya adalah persembahan tarian. Tambahan pula, mereka kelihatan kacak dan lembut, tetapi mereka tahu  mempersemabahkan pertunjukan yang hebat di atas pentas dan mereka boleh menaikan mood penonton. Disebabkan itu mereka mendapat populariti  yang besar di Jepun.

Lagu baru mereka iaitu “Where You Are” mendapat kedudukan yang pertama di “Tower Records Chart” sebaik sahaja lagu ini dikeluarkan.

Kenapa CNBLUE satu kumpulan rock mendapat perhatian di kalangan  kumpulan-kumpulan KPOP yang kebanyakannya merupakan kumpulan- kumpulan idol yang lebih kepada menari"
Ia adalah suatu perkara yang luar biasa yang satu kumpulan indie seperti CNBLUE boleh menggunakan tiga (3) bahasa; Bahasa Inggeris, Bahasa Korea dan Bahasa Jepun.Mereka juga boleh mendapat perhatian daripada peminat-peminat lelaki rock.

"Secara jujurnya , apa pendapat anda bagi hasil lagu Where You Are ?"
YH : Where You Are adalah lagu rock yang lebih kukuh di mana bunyi gitar lebih menonjol berbanding In My Head.
JH : Saya rasa Where You Are adalah lagu seterusnya untuk In My Head. Lagu Where You Are mempunyai bunyi yang lebih tegang daripada  In My Head.

"Apakan tema Where You Are?"
YH : Tema Where You Are adalah untuk mencari diri sendiri yang sebenar.JH : Ia mewakili seorang yang tertanya-tanya akan siapakah diri sebenarnya dan kemudian dia mendapati bahawa dirinya tidak bersendirian kerana dia mempunyai seseorang yang faham  tentang dia.

"Apakah  rahsia lagu CNBLUE ?"
MH : Apabila kami menulis lagu kami akan membayangkan kami berada di atas pentas.JS : Saya rasa lagu CNBLUE lebih kepada positif dan mencabar gaya muzik baru.

"Adakah anda menemui apa-apa cabaran semasa  merakamkan Where You Are?"
JH : Where You Are mempunyai satu teras bunyi dimana ia dianggap sebagai satu bunyi kumpulan. Ia agak sukar untuk mencampurkan semua bunyi itu .

"Cerita disebalik rakaman Where You Are?"
MH : 
Pernafasan Yonghwa. Ia mempunyai ketegangan dan saya rasa, ia agak menarik.

"Bagaimanakah anda menunjukkan rasa stress?"
MH : Bernafas secara mendalam.No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum..
Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini
Satu Comment Pun Kira Ok Sudah (^_*)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...