"MATI itu pasti dan tidak mengenal USIA"

Assalamualaikum . . .

Lama sudah kiky tak updet blog ini rasa macam berhabuk sudah blog ni dua tahun tak updet,
tapi malam ini kiky rasa tergerak hati nak updet blog atas sebab seseorang ini ..opss !! mesti korang ingatkan bofren kiky kan..SebenarNya hati kiky tergerak nak updet disebabkan
 "Almarhum Tunku Abdul Jalil" Kenapa "Almarhum Tunku Abdul Jalil" entah kenapa kiky tiba tiba tergerak hati nak updet pasal Almarhum sedangkan kiky tak ada pertalian langsung pun bahkan kenal rapat pun tak? Yang pastiNya hati ini memang nak ceta pasal Almarhum....


Hati ini terusik sikit atas keperibadian Almarhum yang dikatakan seorang Putera Raja yang berjiwa Rakyat,Yang sanggup keluar curi curi dari Istana untuk hidup seperti Rakyat Biasa & juga tiada lagi anak raja yang sorok sorok makan tepi pantai,tiada lagi anak raja yang mencemar duli belajar buat abc di kaki lima,tiada lagi anak raja yang menyakat dan bergurau dengan nurse-nurse sewaktu di hospital & tiada lagi anak Raja yang sanggup bekerja basuh kandang zoo itu semua hanya tinggal kenangan sahaja...& yang paling tersentuh hati ini biarpun Almarhum sakit tapi dia juga tetap membagi semangat kepada penghidap kenser .
Tunku Laksamana Johor, Tunku Abdul Jalil Sultan Ibrahim, 25, mangkat pada pukul 7.11 malam tadi di Hospital Sultanah Aminah (HSA) di sini akibat kanser.
“Merafak sembah ucapan takziah kepada seluruh kerabat Diraja Johor atas kemangkatan YAM Tunku Jalil Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Laksamana Johor yang telah kembali ke rahmatullah pada 5hb Disember 2015.
Almarhum Tunku Abdul Jalil yang terkenal sebagai seorang yang merendah diri dan begitu dekat dengan rakyat didiagnosis menghidap kanser 20 Ogos tahun lalu.

Apa-apa pun malam ni kiky updet ini sahaja..esok esok kita updet lagi oky...Al-FATIHAH 


Tiap-tiap diri akan merasai mati, dan Kami menguji kamu dengan kesusahan dan kesenangan sebagai cubaan; dan kepada Kamilah kamu semua akan dikembalikan. (Surah al-Anbiyaa': ayat 35)

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum..
Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini
Satu Comment Pun Kira Ok Sudah (^_*)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...